RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoDobre vijesti

Saobraćaj se odvija do Tuzle i Bijeljine, prema Lončarima i dalje prekid

Na magistralnom putu M 14/1, Brčko-Lončari stanje je nepromijenjeno, a saobraćaj je obustavljen za sve učesnike u mjestu Krepšić (kod škole), put M14/1 Brčko-Bijeljina je prohodan na području Brčkog, na magistarlnom putu M.1.8 Orašje-Tuzla, (Blaževac-Cerik), put je prohodan i saobraćaj se
odvija, kaže se u najnovijem izvještaju za medije Policije Brčko Distrikta.
Na regionalnom putu, R-460, Brčko-Cerik, voda se u cijelosti povukla sa kolovoza puta, uspostavljeno je normalno odvijanje saobraćaja. Regionalni put R-458, Brčko-Čelić, je upotpunosti prohodan. Problemi nastaju povremeno u ulici B.Ćuskića, ispod nadvožnjaka, kada u pojedinim intervalima voda izađe na kolovoz.
N lokalnom put Ulović-Brka, poprečni put od Malezijskog puta prema putu Ulović-Brka, voda se povukla u cijelosti sa kolovoza navedenog puta, te se uspostavilo normalno odvijanje saobraćaja. Na kalnom putu D.Skakava-Poljaci u mjestu Poljaci, voda se povukla sa kolovoza saobrćaj se odvija normalno. Sanje nepromijenjeno na lokalnom put prema Drenovi, zbog izliva vode na put, saobraćaj obustavljen.
Peko mosta na rijeci Brka u raskrsnici “Izbor”, saobraćaj se odvija od 07,30 sati za sva motorna vozila, s im što tmv. prelaze preko mosta na svoju odgovornost. Sanje je nepromijenjeno u ulicama Savska, Lučka, Šetalište, na mostu za naselje Rosulje i mostu na rijeci Brka u ulici Savska, saobraćaj obustavljen, mjesta obilježena trakom za obilježavanje „Stop Policija“, na graničnom prelazu i mostu u ul.Savska, regulisanje saobraćaja vrši se od strane patrole policije .
U Ulici Prnjavor, voda se povukla i saobraćaj se može odvijati normalno.
Policija i ovom prilikom obavještava građane da radi enentualne ugroženosti lične i imovinske sigurnosti mogu prijaviti Policiji Brčko Distritka na telefone 122, 049/233-200.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.