RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Vojnović; Nadamo se uspješnim akcijama

Jutros je u kriznom stožeru dogovorena akcija spašavanja u dvije faze prvu predvodi gradonačelnik Dr. Anto Domić , to je dio krpljnja rupe na nasipu u Kopanicama, kazao je Uroš Vojnović pročelnik Odjela za javnu sigurnost Vlade distrikta Brčko.

Drugi dio aktvnosti je vezan za zaštitu, odnosno posljedično djelovanje zaštite ljudi i stoke , a prvenstveno se odnosi na riješavanje problema u Vučilovcu , stoka se nalazi na nasipu , i moramo se organizirati , je li izvlačiti stoku, ili tamo praviti torove i tamo ih hraniti , kazao je Vojnović.

On je kazao da je jutros vodostaj u krepšiću mnogo veći i po zadnjim informacijama prelio je put i tu imamo proplema, te će mo spremiti nekoliko čamaca za taj dio, koji će po potrebi dovlačiti hranu ljudima koji su tamo zarobljeni u svojim stambenim objeltima ili će mo ih izvlačiti.

Pored naših domaćih snaga kojima raspolažemo, pored naših volontera , učešće su uzeli specijalna policija iz Makedonije , fočanski spasitelji i Udruga ribara iz Brčkog.

Nadamo se da će mo , što se tiče drugog pravca djelovanja, biti jako uspješni , naglasio je Vojnović.

20140519_084000 20140519_083943 20140519_084009 20140519_084047 20140519_084636 20140519_085241

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.