RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Saopštenje HDZ-a 1990 Brčko: Hitno regulisati vodotok u slivu rijeke Tinje

Ovim se, u ime građana, koji žive u slivu rijeke Tinje javno obraćamo Vladi Brčko distrikta BiH za HITNO pristupanje i realizaciji projekta regulacije vodotoka u slivu rijeke Tinje.

Strašne poplave koje su nas pogodlie u zadnjem desetljeću i milionske štete koje su pri tom učinjene, a posebno 2014. godine, zorno su pokazale što se dešava kada nadležne institucije sustavno zanemaruju problem čišćenja i održavanja vodotoka.

Projekat regulacija rijeke Tinje urađen je još prije više od 30 godina te se samo započelo s njegovom realizacijom, i to od rijeke Save do mosta u Goricama. Nužno potrebno da se nastavi s njegovom realizacijom od Gorica uzvodno. Moramo biti svjesni da se nalazimo na najnižim kotama Posavine i da se rješavanju problema vodotoka mora pristupati  dugoročno, planski odnosno strateški.

Još jednom, javno tražimo od nadležnih da kroz proračun Brčko distrikta BiH i međunarodna sredstva osiguraju značajnija financijska sredstva za trajno rješavanje ovog problema jer vode treba iskoristiti da služe čovjeku, one su blago svakog prostora, a ne dozvoliti da nam čine štete i ograničavaju razvitak.

          Organizacija HDZ 1990 Brčko distrikta BiH

[highlight color=”red”]„Radio Brčko“ se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljaoci.[/highlight]

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Potvrđena još jedna optužnica za pronevjeru novca protiv šefice pošte G. Rahić

Radio Brčko

Брчко: Социјалисти позивају шефа Одјељења за образовање да и себи уведе рад суботом

Radio Brčko

Саопштење брчанског СНСД-а: Медијски иступ господина Пашалића опасан преседан

Radio Brčko