RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Šestorici uhapšenih u akciji “Parti” određen pritvor u trajanju do mjesec dana

Postupajući po prijedlogu Tužilaštva Brčko distrikta Osnovni sud u Brčkom odredio je jednomjesečni pritvor šestorici lica uhapšenih prije tri dana zbog sumnje da su se na prostoru Distrikta i Maglaja bavili nezakonitom nabavkom i prodajom opojnih droga.

Nakon što su otkriveni u okviru policijske akcije kodnog naziva “PARTI” i u petak, 22.11.2018.godine, lišeni slobode šest osumnjičenih ubrzo je ispitano u Tužilaštvu Distrikta. Ovo tužilaštvo je potom bez odlaganja podnijelo prijedlog Osnovnom sudu da im se odredi pritvor u trajanju do mjesec dana. Prijedlog je podnesen zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, a za određen broj osumnjičenih i zbog mogućnosti uticaja na svjedoke, saučesnike, prikrivače. Na jučerašnjem ročištu Sud je prihvatio prijedlog Tužilaštva pa je zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela prema osumnjičenim M.M. (45), G.B. (26), A.B. (42), E.M. (33), R.K. (43) i M.K. (33) određena mjera pritvora.

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH naredilo je provođenje istrage protiv ukupno 11 lica zbog osnova sumnje da su od jula do novembra 2018. godine na prostoru Brčko distrikta Bosne i Hercegovine i Maglaja, u međusobnoj saradnji kao i pojedinačno, vršili nezakonitu nabavku i distribuciju marihuane, amfetamina (tzv. speed) i kokaina. Sumnja se da oni nabavljali navedene opojne droge i u različitim ih količinama, lično ili posredstvom trećih lica, prodavali većem broju njima poznatih kupaca.

Po određivanju pritvora prema šestorici lica, Tužilaštvo Brčko distrikta BiH nastavlja istragu u ovom predmetu u odnosu na svih 11 osumnjičenih usmjerenu na dokazivanje krivičnog djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Tufekčiću pet i po godina zatvora za razbojništvo na benzinskoj pumpi

Radio Brčko

Брчко: Предсједништво Синдиката тражи усвајање Закона о раду

Миљана Ђурђевић

СП Брчко: Велики УПИТНИК над школском 2020 – 2021. годином?

Radio Brčko