RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Saopštenje za javnost OO SNSD-a Brčko

Foto: Arhiva

Agonija Srpske demokratske stranke u Brčkom, ne samo da ne prolazi, već se produbljuje. Potvrđuje to i najnovije saopštenje za javnost ove stranke, u kome se krivci za propast SDS-a, umjesto u vlastitim dvorištu, i dalje traže u drugim političkim subjektima.

Sunovrat SDS-a u Brčkom, na žalost, započeo je rušenjem svesrpske koalicije sa SNSD-om, zarad ličnih interesa pojedinaca u toj stranci, a nastavio se antisrpskim djelovanjem poslanika SDS u Skupštini distrikta, koji su, u pokušaju da obore svaki konstruktivan prijedlog vlasti, glasali protiv zatvaranja deponije na Ilićki, kao i protiv gradnje obdaništa sredstvima Vlade RS i Srbije, o čemu svedoče i zapisnici sa sjednica brčanskog parlamenta,a godinama su blokirali i nastavak gradnje produžetka Bulevara mira.

Umjesto zaštite i afirmacije srpskih interesa u Brčkom, SDS se tako opredjelio za zaštitu duplih primanja svojih poslanika u Skupštini distrikta, koji će u javnosti ostati upamćeni, ne samo po odsustvu empatije za zahtjeve članstva SDS-a i interes Srba u Brčkom, već i po spremnosti da u cilju zadržavanja poslaničkog paušala i uticaja na zapošljavanje u javnom sektoru, mijenjaju čak i nacionalnu pripadnost sa svakim izbornim ciklusom.
Birači nisu okrenuli leđa SDS-u, zbog SNSD-a, već upravo zbog monopola koji su uspostavili pojedinci unutar te stranke, stavljajući se ispred SDS-a i srpskog naroda.

Bez obzira na sve, SNSD se nada da će u interesu srpskog jedinstva i stvaranja što šire koalicije političkih partija sa sjedištem u RS, doći do promjena u politici brčanskog SDS-a, jer političke partije i pojedinci, ma kako velike lične ambicije imali, ne mogu biti važniji od RS i srpskog naroda i njihovih potreba u Brčkom.

OO SNSD

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Саопштење брчанског СНСД-а: Медијски иступ господина Пашалића опасан преседан

Radio Brčko

Efikasna administracija i nulta tolerancija prema korupciji ključ su prosperiteta Distrikta

Radio Brčko

СП Брчко: Велики УПИТНИК над школском 2020 – 2021. годином?

Radio Brčko