RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Turistički vaučeri iz Republike Srpske ne mogu biti iskorišteni u Brčko distriktu

Turistički vaučeri, koje je odobrilo resorno ministarstvo Republike Srpske, za sada ne mogu da budu iskorišteni na području distrikta Brčko, rekao je  predsjednik Skupštine Asocijacije turističkih agenicja Republike Srpske /ATARS/ Velibor Babić.

Babić je dodao da se lista ugostiteljskih objekata, gdje se vaučeri iz Republike Srpske mogu iskoristiti, svakodnevno proširuje, te da postoji mogućnost da se među njima nađu i objekti sa područja distrikta.

On je napomenuo da stanovnici iz Brčkog sa entitetskim državljanstvom Republike Srpsko imaju pravo na vaučere, ali ih mogu iskoristiti na području Srpske.

Babić je dodao da su vaučeri vrijednosti 100 KM i da se mogu iskoristiti do 10. novembra, te da će mnogo pomoći turističkom sektoru i hotelijerima poslije situacije koja se desila zbog virusa korona.

“Dio tih vaučera dat je i turističkim agencijama kao posrednicima u tom dijelu, gdje ćemo na taj način spasiti jedan sektor koji je definitvno najugroženiji zbog epidemije”, rekao je Babić novinarima.

Šef Službe za turizam u Vladi Brčko distrikta Aleksandar Đurić rekao je da su omogućili turističkim agencijama i da izdaju vaučere kojim se u narednom periodu garantuje realizacija nerealizovanog putovanja.

Đurić je napomenuo da se ti vaučeri mogu iskoristiti za novo putovanje ili za identičan aranžman koji je bio dogovoren sa klijentima.

On je istakao da Brčko ima velike turističke potencijale koji se, prije svega, ogledaju u njegovom geografskom položaju i prirodnim ljepotama rijeke Save, planine Majevice, rekreativnim zonama, izletištima, kao i u kulturnom nasljeđu kroz spomenike koje je verifikovala Komisija za spomenička nasleđa BiH.

On je napomenuo da je rijeka Sava proteklih godina predstvaljala veoma interesantan turistički potencijal za dolazak kruzera, ali da su ti dolasci otkazani ove godine.

“Razmišljamo o povezivanjima Orašja, Brčkog, Brezovog Polja, kada su u pitanju kratkotrajne plovidbe. A, zašto da ne i organizavanje plovidbi koje se tiču povezivanja velikih gradova kao što je Slavonski Brod, Županja, Sremska Mitrovica, Beograd”, dodao je Đurić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Вучић донирао Републици Српској 10.000 доза вакцине “Астра Зенека”

Radio Brčko

Здравственом сектору ентитета и Брчко дистрикта око 25 милиона КМ за транспорт и чување вакцине

Radio Brčko

Данас се обиљежава Дан Српског јединства, слободе и националне заставе

Radio Brčko