RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Sava u Brčko Distriktu na kritičnom nivou

Vodostaj Save prijeti da u toku dana pređe do sada najviši nivo od kako se mjeri njegova visina za područije Brčkog. Naime trenutni nivo na Slavonskom Šamcu je 780 i nedostaje svega pet centimetara da dostigne rekordnu visinu.

Pošto se u narednih 24 sata očekuje drastičan porast nivoa Save, trenutno je najkritičnije stanje na savskom nasipu u Vučilovcu.

Na ovaj lokalitet već je upućena dodatna mehanizacija kao i vreće sa pijeskom kako bi se sam nasip, na najostjeljivim mjestima «tamponirao» i tako spriječilo njegovo curenje.

Pokrenute su i procedure za dodatno angažovanje ljudi koji će pomoći u odbrani od poplava na cijelom područiju distrikta rečeno je na jutrošnjoj vanrednoj sjednici Vlade Brčko distrikta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.