RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Vlada počinje angažovati lica sa Zavoda za zapošljavanje

Prema jutrošnjem zaključku vlade, koja je u stalnom zasjedanju, pošto se na otvoreni poziv prijavilo svega tridesetak volontera, angažovaće se dodatnih 100-nak lica sa Zavoda za zapošljavanje, kojima će biti isplaćene i dnevnice u visini od 50 KM za 24-satno angažovanje.

Odjeljenje za javnu sigurnost Vlade Brčko distrikta BiH poziva sve građane koji su u mogućnosti da se priključe akciji pomaganja ugroženom dijelu stanovništva i odbrani od poplava na području Brčko distrikta, s obzirom da je nivo rijeke Save u stalnom porastu. Svi zainteresovani volonteri koji su spremni biti u pripravnosti ukoliko se ukaže potreba da budu angažovani na potrebnim poslovima mogu se prijaviti Odjeljenju javne sigurnosti- operativnom centru na brojeve telefona 121 i 123 kao i lično u prostorije Crvenog krsta ili na kontakt telefon 049/ 217-008.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.