RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Sava u laganom opadanju

Prema informacijama dobijenim iz Operativnog centra, prema posljednjem mjerenju u 19 sati, nivo rijeke Save na mjernom mjestu u Šamcu iznosio je 845 cm.

Dva sata prije toga vodostaj Save iznosio je stagnirao, a onda je uslijedilo lagano opadanje.

Iz centra su su naglasili da se i dalje vrši evakuacija iz ugroženih područja Distrikta, te da se voda ne širi velikim intenzitetom i da se ne očekuje veći talas.

Kako navode iz Centra, ovo su trenutne informacije, koje će Radio Brčko naravno provjeravati i dalje kako bi javnost informisali blagovremeno i tačno.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.