RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Scanlan: U Brčkom bi na proljeće trebali biti vidljivi veliki reformski rezultati

U svojoj prvoj posjeti Brčkom 2022. godine, prvi zamjenik visokog predstavnika i supervizor Scanlan naglasio je da je pred nama period u kojem uprava Distrikta Brčko ima priliku pokazati da Distrikt nije samo primjer mirnog suživota već i zajedničkog prosperiteta.

Na proljeće će biti donesena odluka o trasama autoputa, usvojen ugovor o rekonstrukciji mosta Gunja-Brčko i zaključen konačni ugovor za modernizaciju luke.

To će biti upotpunjeno i početkom radova na Industrijskoj zoni Brod, glavnom transportnom cjevovodu za Brčko, regulaciji poplava za rijeku Brku i drugim projektima.

Proljeće će sa sobom donijeti i dodatne korake u borbi protiv korupcije, političkog pokroviteljstva i nepotizma.

Komisija za sukob interesa će prikupiti imovinske kartone javnih službenika, Ured za borbu protiv korupcije će razmotriti praksu na polju zapošljavanja, Skupštini će biti podnesen novi Zakon o državnoj službi kako bi se osiguralo da sistem bude zasnovan na zaslugama.

Nevladin sektor, u okviru novog transparentnog sistema javnog finansiranja, služit će kao čuvar i partner vladi kako bi se osiguralo da ovaj novi trend dobrog upravljanja u Distriktu bude održiv.

Mladi treba da vide svoje učešće u civilnom društvu kao način da pomognu u izgradnji zajednice u kojoj i sami žele da žive.

Supervizor je pohvalio rad Policije Distrikta u proteklih nekoliko mjeseci kao primjer profesionalizma i opredijeljenosti za služenje zajednici, na šta bi se svi zvaničnici u Distriktu trebali ugledati.

O ovim temama razgovaralo se tokom sastanaka supervizora sa Vladom Distrikta i rukovodstvom Skupštine, načelnikom Odjeljenja za prostorno planiranje i imovinsko-pravne poslove, direktorom NVO DEMOS i koordinatorom projekta ˝STOP zapošljavanju na crnote direktorom NVO Vermont i šefom policije.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Efikasna administracija i nulta tolerancija prema korupciji ključ su prosperiteta Distrikta

Radio Brčko

Scanlan: Stvarna promjena nadohvat ruke ako Brčko ubrza napore za dobru upravu i borbu protiv korupcije

Radio Brčko

Scanlan: Za napredak u izvršenju konačne arbitražne odluke za Brčko potreban je rad na svim nivoima u BiH

Radio Brčko