BrčkoVremeplov

Sjećate li se „Dragstora“ u centru grada?

Iz lista „Graditelj“, danas podsjećamo na vijest objavljenu 6. septembra 1977. godine pod naslovom „Dragstor u oktobru“.

U ovom tekstu najavljuje se otvoranje nove savremene prodavnice koja će raditi non-stop, u centru grada na mjestu gdje se nalazio kiosk – prodavnica Delikates koja je radila do ponoći.

Tadašnje trgovinsko preduzeće Uzor, ocijenilo je da u našem gradu nedostaje upravo ovakva prodavnica, pa su u izgradnju objekta i opremu uložili značajna vlastita sredstva.

Za rad u “Dragstoru”, raspoređeno je bilo 12 kvalifikovanih trgovaca u tri smjene.

Tada su trgovci pripremili ugodno iznenađenje građanima, a vjerovatno bi se Brčaci i danas obradovali “Dragstoru” u novom ruhu, i to još u centru grada, pa ako bi moglo i na istom mjestu koje je danas prazno, radosti sigurno ne bi bilo kraja.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button