RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Скопљен 41 уговор о закупу пословних простора у власништву дистрикта, очекује се склапање још 24 уговора

Канцеларија за управљање јавном имовином је у 2019. години расписала девет конкурса за закуп пословних простора у власништву Брчко дистрикта.

„До сада је склопљен је 41 уговор о закупу, а недавно је завршен и још један конкурс гдје очекујемо да ће бити склопљена још 24 уговора“, рекла је директор Канцеларије за управљање јавном имовином Дијана Глишић.

Глишић је истакла да цијена закупа по метру квадратном варира од зоне у којој се налази простор.

„Прва зона је 15 КМ по квадрату, а цијена се смањује према петој, посљедњој зони“, нагласила је она.

Она је појаснила и зашто се неки пословни простори, попут простора бивше самопослуге у центру града, који годинама стоји неискориштен, не издају.

„Што се тиче тог пословног простора у самом центру, он није услован, у њему се тренутно не може обављати никаква пословна дјелатност. За друге пословне просторе у граду за које имамо неку врсту спора, покренути су поступци који се воде пред Основим судом“, рекла је Глишић.

Она је додала и да се против 18 закупаца води поступак за раскид уговора, због неплаћене закупнине.

„Поред самопослуге у центру, постоји и дио пословних простора који су неусловни и за њих је у плану расписивање уговора по повољнијим условима, односно расписивање конкурса са обавезом улагања ради довођења у употребно стање“, рекла је она.

Поред наведених уговора, у Брчком је тренуто важе још 150 уговора о закупу јавних пословних простора.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Нове цијене повољније за закупце љетних башта

Anđelka Đurić

Брчко: Услови рада на Зеленој пијаци неподношљиви, надлежни тврде од следеће седмице побољшање

Vladimir Matijević

Брчко: Канцеларија за управљање јавном имовином издала око 100 пословних простора

Дражен Ристић