RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Skupština Brčko distrikta: Poslanici na narednoj sjednici raspravljaju o obrazovanju, Policiji i budžetu

Šefovi poslaničkih klubova u Skupštini Brčko distrikta BiH danas su održali pripremni sastanak radi utvrđivanja dnevnog reda za 31. redovnu sjednicu brčanskog parlamenta koja bi trebala biti održana u srijedu 19. oktobra. Od prvobitno planiranih preko 60 tačaka, dogovoreno je da se na dnevnom redu ove sjednice nađe 41 tačka među kojima je i Prijedlog budžeta za narednu godinu.

Na pomenutoj sjednici poslanici bi trebali raspravljati o nacrtu Zakona o osnovnom, srednjem i visokom obrazovanju te o nacrtu Zakona o porezu na dobit u prvom čitanju.

“Takođe u drugom čitanju su u skupštinsku proceduru uvrštene i izmjene Zakona o policiji, policijskim službenicima, Direkciji za finansije i Zakon o javnoj imovini Brčko distrikta kao i nekoliko značajnih Odluka o utvrđivanju javnog interesa” naglasio je Ivo Filipović dopredsjednik brčanske Skupštine.

Danas je usaglašeno da se na narednu sjednicu uvrsti i rebalans budžeta kako bi se do kraja ove godine stigla isplatiti sredstva predviđena za podsticaj u privredi i poljoprivredi.

“Obzirom da se rebalans budžeta donosi po istoj proceduri kao i budžet, gdje je predviđeno održavanje javnih rasprava koje su u međuvremenu obavljene, a s obzirom da se približava kraj fiskalne godine bilo bi dobro da se  ova tačka nađe na dnevnom redu naredne sjednice Skupštine Brčko distrikta”, kazao je danas gradonačelnik Brčko distrikta Esed Kadrić.

Na dnevnim redu sjednice Skupštine zakazane za narednu sedmicu pred poslanicima će se naći i nekoliko informacija poput Informacije o zakupnini poslovnih prostora, Informacija u vezi s radom Komisije za odlučivanje o sukobu interesa te Inicijativa za normativno regulisanje korištenja električnih romobila u Brčko distriktu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.