RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Skupština Distrikta o poplavama

Brčanski parlament prekinuo je svoje današnje zasjedanje zbog nedostatka kvoruma, a nakon što je razmatrana Informacija vlade o učinjenom na odbrani od poplava, pošto je sinoć, po drugi put, proglašeno stanje elementarne nepogode na području Distrikta.

Trenutna situacija okarakterisana je težom nego ranijih dana, jer je više od 500 kuća pod vodom, te gotovo svi putevi koji vode u Distrikt, manje ili više, preplavljeni vodom.

Gradonačelnik Anto Domić je podnoseći izvještaj istakao da čine maksimum prvenstveno na zaštiti ljudskih života i evakuaciji najugroženijih porodica, te da su ekipe na terenu krajnje mobilne kako bi pružile pomoć najugroženijima.

Poslanici Ratko Stjepanović i Zijad Nišić dosadašnje angažovanje izvršne vlasti su ocijenili maksimalno angažovanim  i uspješnim koliko je to, rekli su, «uopšte moguće u borbi sa elementarnom nepogodom».

Predsjednik parlamenta Djordja Kojić je iskazao uvjerenje da vlada čini i činiće maksimum da pomogne najugroženijima, no i to, kako je naglasio: «Da se o odbrani od poplava u buduće mora razgovarati i za vrijeme sunčanih dana».

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.