RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Trenutno stanje u Mz Brka, Palanka, Broduša i Rijeke kritično

Trenutna situacija u Palanci je katastrofalna, voda i dalje nadolazi, ugroženo je cijelo selo, a posebno zaseok Đonlići, kazao je Abdulah Đonlić, predsjednik ove mjesne zajednice.

On je dodao da za sada niko od mještana nije evakuisan jer ne žele da napuste svoje kuće iako su ugrožene.

Na području MZ Broduše, vodostaj je u stagnaciji, a trenutno je ugroženo oko 20 kuća i radi se na izgradnji zečijeg nasipa uz glavni putni pravac Brčko-Tuzla, kazao je Amir Bečić predsjednik ove mjesne zajednice.

Još je dodao da je most na Kožari zatvoren, te apelovao na vozače da voze prikladno.

Kako je kazao Fajko Puška, predsjednik mjesne zajednice Rijeke, u ovom naselju je stanje alarmantno, 20 kuća je pod vodom, a jedan dio naselja je odsječen od grada.

Puška je dodao da su tokom noći evakuisani pojedini stanovnici, kao i osobe iz Doma za stare, te da je nivo vode trenutno u stagnaciji.

Stanje u Brci je kritično, voda i dalje nadolazi, kazao je Faruk Gaši predsjednik ove mjesne zajednice.

Lijeva strana od Malezije, kako je kazao, je u potpunosti preplavljena, voda je prešla put kod baze i ponovo se vraća u rijeku Brku.

Gaši je dodao da je oko 500 kuća je ugroženo, potrebna je voda i hrana, u jednom dijelu Brke nema struje, a bilo je i evakuacija stanovnika.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.