RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Skupština Distrikta: Prijepodnevno zasjedanje proteklo u raspravi o Zakonu o dječijoj zaštiti

Prijepodnevni dio zasjedanja brčanske Skupštine, osim apsolviranja zastupničkih pitanja i odgovora, obilježila je dugotrajna rasprava o Zakonu o dječijoj zaštiti, odnosno izmjenama i dopunama ovog zakona što je bio jedinstven prijedlog klubova zastupnika iz reda opozicije, a tiče se naknade u visini prosječne plate za roditelje djece kod kojih su dijagnosticirana teška oboljenja.

I pozicija i opozicija su bile saglasne da ovo pravo treba kroz zakon osigurati pomenutoj grupi roditelja, no suštinski su se razlikovali u stavu da to treba učiniti odmah danas, puštanjem zakona u proceduru prvog čitanja, što je prijedlog opozicije i stava pozicije da s obzirom da je ovaj zakon već u procesu izrade odnosno predlaganja od strane Vlade Distrikta, treba sačekati redovnu proceduru, te ga onda usvojiti. Nakon pauze koja je u toku, predviđeno je izjašnjavanje zastupnika o navedenim prijedlozima.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.