Brčko

Служен парастос погинулим борцима ВРС-а и цивилним жртвама рата у Буковцу

Паљењем свијећа, полагањем цвијећа те читањем молитве данас је у Буковцу одата почаст погинулим борцима Војске Републике Српске и цивилним жртвама рата.

Предсједник мјесне Борачке организације Буковац, Павле Стјепановић рекао је да је на данашњи дан 1992. године без икаквих претходних назнака извршен здружени напад припаданика муслиманско-хрватских снага на мјештане овог села.

“У том нападу смо изгубили 27 људских живота, док је остало становништво одведено у логоре у Боће, Бодериште, Зовик, Маочу па све до Тузле и Орашја. Сва покретна и непокретна имовина је уништена или отуђена. Три особе још увијек водимо као нестале јер посмртни остаци нису пронађени”, рекао је Стјепановић.

За извршене злочине одговарао је само комадант ове операције који је првобитно осуђен на двије а затим на осам година, што је по ријечима Стјепановића срамотно мала казна за овај злочин.

Предсједник “БОРС”а- у Брчком, Цвјетко Симић рекао је да је Буковац прва тачка страдања Срба на подручју Брчко дистрикта. Он је нагласио да Удружење демобилисаних бораца континуирано помаже на начин који може, породицама погинулих бораца како би им олакашали бол и омогућили колико је могуће нормалан живот.

Данашњем парастосу приствовали су бројни мјештани и српски представници из законодавне и извршне власти.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button