Brčko

Српска наставља континуитет подршке дистрикту Брчко

Предсједник Владе Републике Српске, Радован Вишковић, данас је боравио у службеној посјети дистрикту Брчко гдје се састао са градоначелником Синишом Милићем, а састанку су присуствовали министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво у Влади Републике Српске, Срђан Рајчевић и шеф Одјељења за стручне и административне послове у Влади  дистрикта Срђан Блажић.

Након састанка, градоначелник Милић је истако да ова посјета потврђује континуитет подршке коју је дистрикт до сада имао од Владе РС.

„Република Српска је од 2008. године до данас, са око 56 милиона марака, помогла дистрикт у смислу испоруке електричне енергије по цијенама конзумената у РС, јер да смо се придржавали Арбитражне одлуке и електричну енергију набављали из Федерације БиХ, грађани дистрикта би струју плаћали и до 30 одсто скупље“, појаснио је Милић

Током састанка разговарано је о новим видовима сарадње у области  информационих технологија и другим важним, прије свега, инфраструктурним пројектима.

Премијер Вишковић је, овом приликом, рекао да ће упоредо са аутопутем бити грађен и магистрални гасовод од Бијељине преко Бањалуке, Приједора до Новог Града, који ће пролазити кроз Брчко и много значити свим грађанима дистрикта.

„Tо је најповољнији енергент за привреду и тиме постајете примамљиви за одређене инвестиције“, истакао је Вишковић.

Градоначелник Милић је истакао да је на састанку са премијером Српске договорена оперативна сарадња у различитим областима у којима Република Српска има позитивна искуства, а која ће помоћи у унапређењу рада управе дистрикта.

“Важна вијест за грађане је да ће Влада Републике Српске анализирати како би подстицаје које даје својим грађанима дала и грађанима Српске у дистрикту”, рекао је Милић.

Приликом посјете Брчком, премијер Вишковић обишао је Канцеларију Владе РС у Брчком и новоизграђени вртић у мјесној заједници Илићка финансиран средствима Владе Србије и Републике Српске.

Вишковић је на крају напоменуо да ће од сада министри из Српске боравити једном мјесечно у Канцеларији Владе у Брчком да би грађанима олакшали комуникацију са институцијама Српске.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!