RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Stanje elementarne nepogode ostaje do daljnjeg

Stanje elementarne nepogode na područiju Distrikta još uvjek ostaje na snazi, jer je to neophodno radi očuvanja stabilne higijensko-epidemiološke situcajije na cijelom područiju. Ovo je jedan od zaključaka sa jutreošnjeg nastavka vanredne sjednice brčanske vlade.

Aktuelno stanje na poplavama najugroženijim područijima se stabilizuje. No tokom vikenda, iznenada, moralo se sanirati stanje  okoCrpne stanice u Djurićima što se uspješno privodi kraju.

«Vanredno stanje elementarne nepogode ostaje na snazi, zbog očuvanja na ovom nivou higijensko epidemiološke situacije, koja inače najviše opreza zahtjeva u Vučilovcu, jer tamo je nivo vode do jednog metra te pojavilo se dosta uginulih životinja do kojih nariije nismo mogli stići» rekao je gradonačelnik Anto Domić.

Još uvjek se radi i na zatvaranju kolektivnog smještaja u sali Gimnazije, što ide nešto teže nego što se očekivalo, jer 30 lica koja se tamo nalaze, iz različitih razloga ne žele da budu izmještena, u inače sedam pripremljenih stanova u vlasništvu Distrikta, koji su pripremljeni za njihov prihvat, rečano je na jutrošnjoj sjednici vlade.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.