RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoDobre vijesti

U toku redovna evidencija penzionera na području Brčko Distrikta

Redovna evidencija penzionera s područja Brčko Distrikta BiH za 2014. godinu započela je 5. maja i trajaće do 29. avgusta.
Mi ovu aktivnost provodimo svake godine jer u međuvremenu neki od penzionera umru i time prestaje njihov status a takođe se pojavljuju i novi penzioneri koji su u međuvremenu ostvarili ovaj status koji za sobom povlači i određene beneficije, kazala nam je Nataša Stevanović, šefica Pododjela za socijalnu zaštitu Vlade Brčko Distrikta. U 2013. godini imali smo evidentiranih 9. 390 penzionera koji su imali pravo na jednokratnu novčanu pomoć, kao i beneficije za utrošak elekrične energije.
Za ovu godinu planirana je ukupna suma od milion i 370.000 KM za dodjelu jednokartne novčane pomoći i ta pomoć će se dijeliti tokom septembra, a na osnovu odluke Vlade koja se donosi početkom mjeseca, pojasnila je Stevanović.
Pravo na jednokratnu novčanu pomoć, vjerovatno, neće imati penzioneri čiji iznos penzije prelazi 814 KM, kao i penzioneri koji su evidentrani nakon 1.9. 2012. godine, naznačila je još Nataša Stevanović.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.