RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Stanje putne komunikacije i prohodnosti putnih pravaca na području Brčko distrikta BiH

U cilju obavještavanja građana o stanju putne komunikacije i prohodnosti putnih pravaca na području Brčko distrikta BiH, u protekla 24 sata konstatovano sljedeće:

Dana 14.05.2014. godine:
-u 13.12 sati lokalni put Bijela –Cvijanovići, došlo do izlivanja vode na put kojom prilikom je saobraćaj obustavljen za sva motorna vozila i pješake.
-u 15.10 sati lokalni put Blaževac-Poljaci, zatvoren saobraćaj radi izlvanja vode preko kolovoza navedenog puta obilježen trakama „Stop Policija“.
-u 16.00 sati lokalni put Ulović-Brka , poprečni put od Malezijskog puta prema putu Ulović-Brka, na put se izlila voda saobraćaj obustavljen , put označen žutom upozoravajućom trakom „Stop Policija“.
-u 16.30 sati lokalni put Dubrave –Bijela u mjestu Dubrave (zaseok Mišići prvi most od raskrsnice Dubrave) voda se izlila na put, usled čega je saobraćaj obustavljen .
-u 16.58 sati lokalni put D.Skakava – Poljaci u mjestu Poljaci, voda se izlila na put, radi čega je obustavljen saobraćaj .
-u 17.15 sati na magistarlnom putu Tuzla-Orašje u mjestu Dubrave, (benzinska pumpa Nestro) došlo je do izlivanja vode na kolovoz navedenog puta, jedna saobraćajna traka bila poplavljena vodom, te se saobraćaj neizmjenično odvijao, regulisanje saobraćaja vršila patrola policije, voda se povukla na ovom dijelu oko 19.30 sati kada se uspostavilo normalno odvijanje saobraćaja na ovom putnom pravcu.
-u 18.20 sati lokalni put D.Skakva-Prijedor (prema naselju Prijedor od mosta na rijeci Tinji) voda se izlila na kolovoz navedenog puta, saobraćaj obustavljen , obilježen trakama za obilježavanje „Stop Policija“.
-u 18.25 sati lokalni put Brčko-Brka u mjestu Brka (diskoteka Falko-Sto bojorad), izlila se voda na kolovoz navedenog puta na tom dijelu kolovoz je prekopan radi izvlačenja vode na drugu stranu od rijeke Brke, saobraćaj obustavljen obilježen trakama za obilježavanje „Stop Policija“.
-u 19.30 sati na regionalnom putu Brčko –Cerik u mjestu D.Skakava,(Motel Ružica) , kao i oko 21.00 sati na dijelu navedenog puta od skretanja za naselje Prijedor do mosta na rijeci Tinji (Motel Ružica), došlo je do izlivanja vode na kolovoz navedenog puta saobraćaj obustavljen , postavljene trake za obilježavanje „Stop Policija“.
-u 20.10 sati na loklanom putu Brka-G.Rahić (Ramina ćuprija) voda se izlila na kolovoz navedenog puta, te je saobraćaj obustavljen, postavljene su trake za obilježavanje “Stop Policija“, a oko 22.30 sati od strane koperanata firme „Roading“ postavljeni su saobraćajni znakovi sa obadvije strane puta opasnosti i upozorenja.
-u 20,15 sati na lokalnom putu Begovača-Boće, (na izlazu iz Begovače prema Boću i Goričkićima) voda se u manjoj količini izlila na kolovoz navedenog puta , saobraćaj se mogao sa povećanom opreznošću odvijati .
-u 21.59 sati lokalni put Ulović-Brka izlila se voda preko kolovoza navedenog puta saobraćaj obustavljen kod restorana „Holidey“, postavljene trake „Stop Policija“ i od strane firme doo“Roadind“ postavljeni saobraćajni znakovi.
-u 22.10 sati na regionalnom putu Brčko-Cerik (malezijski put ), kod skretanje za Brku (Kemin otpad), vršeno je regulisanje i preusmjeravanje saobraćaja radi zatvaranja gore navedenih putnih pravaca.
-u 22.15 sati u naselju Rijeke (most kod firme „Kajzer“), voda se izlila preko istoga saobraćaj obustavljen obilježen trakama „Stop Policija“.
-u 22.29 sati patrola sa terena koja je obišla put prema Drenovi isti je poplavljen i saobraćaj je tamo obustavljen,obilježen trakama „Stop Policija“.
-u 23.40 sati lokalni put Goričkić-Boće,zatvoren voda izlila preko kolovoza navedenog puta , postavljene trake za obilježavanje „Stop Policija“.

Dana 15.05.2014.godine došlo je do prekida saobraćaja :
-u 00.20 sati voda se izlila u mjestu Ulović, (Malezijski put) kod DOO“Limex“, preko kolovoza, saobraćaj je obustavljen .
-u 00.35 sati obustavljen je saobraćaj na lokalnom putu Rijeke –Čardaklije makadamski put radi izlivanja veće količine vode preko mosta, postavljene trake za obilježavanje „Stop Policija“.
-u 01.15 sati dežurni CJB Bijeljina obavijestio Policiju Brčko distritka BiH da je obustavljen saobraćaj na magistarlnom putu Brčko-Bijeljina u mjestu Vršani (područje Bijeljine) za sva putnička motorna vozila , dok se sabraćaj za teretna m/v odvijao se otežano.
-u 02.15 sati u Brčkom u ul.Braće Ćuskić obustavljen saobraćaj za sva motorno vozila zbog skupljanja veće količine vode na kolovozu navedene ulice ispod nadvožnjaka, saobraćaj se vrši preusmjeravanjem putničkih vozila trotoarima pored navedene ulice, voda se povukla oko 04.30 sati .

U skladu sa Odlukom o proglašenju elementarne nepogode, u Policiji Brčko distrikta BiH formiran je ŠTAB koji prati cjelokupno stanje u vezi poplava, te rukovodi cjelokupnim aktivnostima policijskih službenika na terenu.

Ovom prilikom obavještavamo građane da eventualne ugroženosti lične i imovinske sigurnosti mogu prijaviti Policiji Brčko distritka BiH na telefone 122, 049/233-200.

Stručni savjetnik šefa
Policije za poslove informisanja
Halid Emkić

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.