RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Стање на терену тешко – Све службе се данас ангажују у још већ капацитету

Стање на терену у Брчко дистрикту је, усљед кише и поплава, тешко и због тога ће се, у пружање помоћи угроженом становништву, још интензивније укључити све надлежне службе ове локалне заједнице, изјављено је током јутрошње ванредне сједнице Владе Брчко дистрикта и Штаба цивилне заштите.

„За спашавање људи и имовине, те отклањање штета од поплава, ће се интензивније укључити јавна предузећа. Хитно ће се приступити набавци пијеска, врећа, кабаница, чизама, хране и воде становницима. Свака два сата ће јавност бити информисана о стању на терену. Такође ће се ангажовати сви расположиви људски ресурси и механизација на свим оним критичним тачкама на којима то буде било потребно“, рекао је Анто Домић, градоначелник Брчко дистрикита.

Он је такође изјавио да дјеца неће ни сутра ићи у школу због кише која ће, према прогнозама, наставити да пада и у наредна два дана.

Представници власти ће о пресјеку стања са поплавама на подручју Дистрикта поново јавност информисати у 13 часова на ванредној конференцији за новинаре.

Грађанима се и даље апелује да у случају било какве потребе за помоћи или информацијама назову Оперативни центар на бројеве 121 и 123.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.