RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Stanje u Distriktu glavna tema sastanka čelnika Vlade i delegacije EUFOR-a

????????????????????????????????????

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Esed Kadrić i zamjenik gradonačelnika Anto Domić održali su sastanak sa delegacijom EUFOR-a, na čelu sa Brice Houdetom, operativnim komandantom Evropske unije za operaciju ALTHEA u Bosni i Hercegovini.

Povod održavanja sastanka je često spominjanje Brčko distrikta kao potencijalnog mjesta sukoba, što je dovelo do osjećaja straha i zabrinutosti kod jednog dijela građana Distrikta.

Čelnici Vlade su upoznali delegaciju sa ovom problematikom, kazavši da Vlada preduzima sve aktivnosti kako bi se ti osjećaji odagnali.

Operativni komandant Brice Houdet istakao je svoje zadovoljstvo održanim sastankom na kojem je čuo mnogo korisnih informacija.

„U posljednje vrijeme je bilo raznih izjava dovodeći u pitanje sigurnosnu situaciju ovdje i mogu reći da je sigurnosna situacija mirna i stabilna te bih preporučio ljudima da u tom pogledu ne slušaju glasine koje govore suprotno“ poručio je Houdet.

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Kadrić i Filipović tradicionalno obradovali mališane novogodišnjim paketićima

Sanita Jerković Ibrahimović

Nastavljena druga redovna sjednica Skupštine Brčko Distrikta BiH

Admir Kadrić

Brčko: Zvaničnici izvršne i zakonodavne vlasti obišli radove na uređenju korita Brke i Blizne

Mirsad Arnautović