RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Startovala podjela sjemena

Prvih 35 poljoprivrednih proizvođača, sa poplavama ugroženih područja, preuzeli su sjeme za presijavanje svojih parcela, osigurano sredstvima budžeta Distrikta. Sutra starta i podjela goriva koje treba biti upotrebljeno u identične svrhe. Cijeli posao operativno vodi Odjeljenje za poljoprivredu brčanske vlade.

Na osnovu prekjuče prihvaćenih zahtjeva, koji su uz izuzetno zalaganje posebice ljudi i Savjetodavne poljoprivredne službe brčanske Vlade juče i obrađeni od jutros u 8 sati startovala je podjela sjemenskog materijala za prvih 35 poljoprivrednika čije su parcele bile pod vodom.

Sutra će startovati i podjela goriva za mašine koje presijavaju zemljište i to po normativu od 50 litara za hektar.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.