RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Чешка Република планира пружити помоћ у санацији поплављених дијелова Дистрикта

Чешка Република је послала 200.000 евра хуманитарне помоћи становницима Босне и Херцеговине и Србије који су погођени поплавама и сада се, заједно са Европском унијом (ЕУ) и Међународном заједницом, припрема за помоћ у санирању штета и отклањању посљедица од поплава.

Ово је данас изјавио Томаш Суњог, велепосланик Чешке Републике који се, током посјете Брчко дистрикту, састао да градоначелником Антом Домићем и његовим сарадницима.

„Од 200.000 евра, пола смо издвојили за БиХ и у Брчко су послати хуманитарни пакети за евакуисане становнике. Чешка сваке године извдоји око 2, 5 милиона евра за различите развојне пројекте у БиХ па сада размишљамо да дио овог новца преусмјеримо за пројекте санације штета након поплава“, рекао је велепосланик Суњог.

Градоначелник Домић је нагласио да, искуства са поплавама, која је, нажалост, и Чешка имала 1997. и 2002. године, могу помоћи Дистрикту у смислу заштите од оваквих и сличних непогода у будућности.

Домић је такође рекао да је, током данашњих разговора са велепослаником, услиједио договор о разматрању реализације нужних пројеката у вези са санацијом који нису компликовани и брзо се раде на подручју Дистрикта како би се, у том смислу, наставила сарадња са Чешком Републиком.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.