RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoVremeplov

Stihovi za dobar dan

Iz lista „Graditelj“ danas podsjećamo na učeničke literarne radove, koji su redovno objavljivani na Đačkoj strani ovog lista.

S obzirom, da je sinoć nastupilo proljeće, radovi koji smo odabrali, tačnije pjesme koje su pisali učenici osnovnih škola u Brčkom, objavljeni su u Graditelju u martu 1978. godine i pisani su u pravo na temu proljeća.

U nastavku poslušajte neke od tih radova.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.