Brčko

Stvaraju se zakonski preduslovi za novu bescarinsku zonu u Brčko distriktu BiH

Naredna osma redovna sjednica brčanskog Parlamenta, koja je zakazana za srijedu 12. maja, imaće nekoliko vrlo važnih tačaka dnevnog reda.

„Među onima koje na neki način treba da direktno stvore zakonske pretpostavke za  privredno jačanje Distrikta, te u perspekttvi otvaranje novih radnih mjesta, je i rasprava o odluci koja se odnosi na raspolaganje javnom imovinom i to direktnom pogodbom, kao preduslov za pokretanje slobodne bescarinske zone na prostoru bivše baze Mekgavern Mjesne zajednice Brod.

Spoj je to javnog interesa i privatnog kapitala kroz značajna ulaganja, odnosno investiranje kompanija okupljenih u korporaciju Studen Holding“, istakao je predsjednik Skupštine Distrikta Siniša Milić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button