RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKoronavirus

Supervizor: Kriza uzrokovana covidom-19 pogađa sve, solidarnost sa ugroženim kategorijama je ključna

Prvi zamjenik visokog predstavnika i supervizor za Brčko Distrikt Michael Scanlan pohvalio je trud i zalaganje pripadnika Crvenog križa Brčko Distrikta koji neprekidno rade rame uz rame sa policijom Brčko Distrikta, Inspektoratom te zdravstvenim radnicima kako bi pomogli građanima Brčkog koji su pogođeni krizom uzrokovanom covidom-19. Supervizor je također istaknuo nesebičan rad brčanskih volontera, humanitarnih radnika, nevladinih organizacija te pripadnika Civilne zaštite i Gorske službe spašavanja.

Pored onih koji su angažirani u prvim redovima – medicinskih radnika, policije te predstavnika organa vlasti –  tu su mnogi koji rade na dezinfekciji, logistici, te dostavljanju namirnica i pomoći stanovnicima koji ne mogu izaći iz svojih domova. Svi oni zaslužuju našu zahvalnost i podršku, dodao je supervizor.

Supervizor Scanlan je podvukao da kriza uzrokovana covidom-19 pogađa cijelo društvo ne praveći razliku te je zato od suštinske važnosti pokazati solidarnost sa najugroženijim kategorijama stanovništva.

Supervizor poziva građane da se nastave pridržavati svih mjera i uputa nadležnih institucija za ograničavanje širenja covida-19. Disciplinom i solidarnošću pomažemo onima koji aktivno rade na suzbijanju koronavirusa. Zajedničkim naporom, medicinska katastrofa može biti izbjegnuta, posljedice krize mogu biti ublažene te se može nastaviti raditi na ostvarenju prosperiteta u Distriktu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.