RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoInfoKom

Supervizor Scanlan posjetio JP “Komunalno Brčko”

Prvi zamjenik visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini i supervizor za Brčko Michael Scanlan boravio je danas u zvaničnoj posjeti Javnom preduzeću “Komunalno Brčko”.

Na sastanku koji je trajao duže od sat vremena sa supervizorom su razgovarali direktor preduzeća Kemal Atić,  predsjednik Upravnog odbora Anto Ilić, zamjenik direktora Dragan Jelisić i šef Radne jedinice “Elektrodistribucija” Armin Drapić.

Supervizora Scanlana rukovodstvo preduzeća upoznalo je sa trenutnim stanjem u preduzeću, aktuelnim poslovima, funkcionisanju osnovnih djelatnosti preduzeća, ali je centralna tema razgovora bila snabdijevanje Brčko distrikta BiH električnom energijom.

Supervizor je u ranijem periodu obavio razgovore sa rukovodstvima elektroprivreda Bosne i Hercegovine i Republike Srpske, da bi se upoznao sa mogućnostima koja ova dva snabdjevača mogu da ponude Brčko distriktu BiH u budućnosti. Na sastanku u JP “Komunalno Brčko” dobio je više informacija o mogućnostima preduzeća kada je riječ o nabavci električne energije i daljem snabdijevanju kupaca.

S obzirom da nabavka i razgovori o snabdijevanju Brčko distrikta BiH električnom energijom za predstojeći period tek slijede, supervizor je rekao da će biti podrška u procesu obezbjeđivanja najpovoljnijih uslova snabdijevanja električnom energijom za Distrikt.

Razgovarano je i o drugim temama i poslovima koji su u nadležnosti JP “Komunalno Brčko”.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Tužioci posjetili Policiju, obišli novu zgradu i razgovarali o saradnji dvaju institucija

Radio Brčko

Брчко: Краћи застоји у испоруци струје на двије локације

Radio Brčko

Брчко: Обавјештење за купце електричне енергије

Radio Brčko