RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: „Svitac“ za djecu organizovao razne ljetne radionice

U organizaciji brčanske Omladinske organizacije „Svitac“, tokom ljetnog raspusta u prostorijama u Omladinskom centru svakodnevno se provode razne edukativne i neformalne radionice za djecu.

Program je cjelodnevan od osam do 16 sati, s tim da se za djecu uzrasta od četiri do sedam godina radionice održavaju ujutru, a za djecu starosti osam i više godina poslijepodne.

„Pokušavamo da djeci svakodnevno pružimo jedan neutralan prostor gdje će se osjećati baš kao djeca. A na ovaj nači pružamo i roditeljima, za čiju djecu trenutno nema mjesta u obdaništima ili pak nemaju finansijskih sredstava, mogućnost da ovdje dovedu djecu na učenje i druženje. Trenutno, u jutarnjim terminima imamo preko 20, a poslijepodne oko 15-oro djece“, kazala je koordinator za međunarodne i lokalne volontere, Dina Vošanović.

Kako je navela, sve radionice su besplatne, održavaju se i vani kada to vrijeme dopušta, a djeca su najviše zainteresovane za kreativne i sportske radionice, jer prije svega vole igre u timu i takmičenja.

Prema njenim riječima, „Svitac“ ima trenutno četiri međunarodna volontera, lokalne volontere i dva dnevna koordinatora, tako da tim čini do osam ljudi.

Vošanović je najavila da od 26. do 31. augusta, sedmicu prije početka nove školske godine, planiraju ljetne kampove.

„Kao i svako ljeto do sada bit će jezički, kreativni i muzički kamp. Sve radionice su besplatne, djeca mogu doći svaki dan od ponedjeljka do petka na druženje od dva do dva i po sata. Tema nam je ove godine ekologija na sva tri kampa jer želimo na taj način da osvijestimo djecu, mlade i njihove roditelje koliko je to važno“, dodala je Vošanović.

I ove godine, 31. augusta će biti organizovan Dječiji dan, ustvari veliko finale navedenih kampova za svu djecu, sa prigodnim zabavnim programom i slatkišima.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Šefica političkog tima u posjeti nevladinim organizacijama Brčko distrikta

Radio Brčko

„Svitac“ organizuje ljetne kampove i Dječiji dan, uz sve epidemiološke mjere

Sanita Jerković Ibrahimović

Pored niza redovnih aktivnosti, Svitac uskoro planira i realizaciju novih projekata

Sanita Jerković Ibrahimović