RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Supervizor Scanlan pozdravio usvajanje budžeta Distrikta za 2019. godinu

Prvi zamjenik visokog predstavnika i supervizor za Distrikt Brčko Michael Scanlan pozdravio je usvajanje budžeta Distrikta Brčko za 2019. godinu.

“Sada kada imamo usvojen budžet, važno je da vlasti u Brčkom nastave raditi kako bi osigurale efikasnost i transparentnost u procesu donošenja budžeta. Tokom moje nedavne posjete čuo sam jedinstven stav da se sljedeće godine budžet mora donijeti na vrijeme, što bi stvorilo predvidljivo okruženje za pružanje javnih usluga i planiranje poslovanja. Stoga pozdravljam opredijeljenost vlasti u Brčkom da usvoje novi Zakon o budžetu na jesen te da završe proces fiskalizacije u junu, a to su dvije mjere koje će doprinijeti postizanju ovog cilja. Ukoliko ispoštuju navedene rokove, vlasti će pokazati svoju opredijeljenost da rade u najboljem interesu građana Distrikta Brčko”, zaključio je supervizor Scanlan.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Supervizor za Brčko sastao se sa zapovjednicom NATO-a u Sarajevu

Radio Brčko

Scanlan: Za napredak u izvršenju konačne arbitražne odluke za Brčko potreban je rad na svim nivoima u BiH

Radio Brčko

Scanlan: Reforme u Brčkom će uspjeti ako se politika i pokroviteljstvo drže podalje od javne uprave

Radio Brčko