RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Супервизор Скенлан: Брчко дистрикт је примјер доброг управљања и заједничког напора

Од 7. маја у Брчком нема активних случајева цовида-19. Ово је одлична вијест и потврда да се велике ствари могу постићи када се заједница удружи ради заједничког циља, изјавио је данас први замјеник високог представника и супервизор за Брчко Дистрикт Мајкл Скенлан. То је такођер и признање за изванредан посао који су обавиле институције Дистрикта, полиција, инспекторат, Црвени крст, волонтери и невладине организације које су неуморно радиле на сузбијању ширења вируса.

Брчко сада улази у нову фазу. Пандемија није завршена, али ћемо се корак по корак враћати нормалном животу. Међутим, то значи и даље строго придржавање инструкција и мјера које доносе надлежни. Истовремено, институције и предузећа морају учинити све што је у њиховој моћи да осигурају здравље и сигурност својих упосленика, као и клијената којима пружају услуге. Сви морају радити заједно, а сурадња коју смо видјели посљедњих мјесеци – која служи за примјер другима – сада мора бити настављена снажније него икада.

Супервизор је данас одржао састанак путем видео-линка са градоначелником и доградоначелником Брчког, Синишом Милићем и Антом Домићем те предсједавајућим и допредсједавајућим Скупштине Дистрикта, Еседом Кадрићем и Ивом Филиповићем. Разговарали су о досадашњем напретку у реформама те могућим корацима како би се на сигуран начин фокус Дистрикта поново усмјерио на иницијативе из области добре управе, развоја инфраструктуре те раста приватног сектора.

Супервизор је похвалио мјере на ублажавању економских посљедица цовида-19, те напредак постигнут у мају како би се овог љета могао донијети закон о финансирању удружења и фондација и успоставити регистар примања запослених у јавном сектору. Такођер се настављају активности на припремним корацима како би модернизација Луке и реконструкција моста Брчко-Гуња могли почети крајем љета или почетком јесени, у потпуности поштујући епидемиолошке сигурносне смјернице и услове на терену.
Ови рокови предвиђају опипљиве резултате прије избора, чиме би се створили услови за изборну кампању засновану на конкретним питањима, те отворио пут за даљњи напредак након избора. Као и увијек, међународна заједница је спремна да помогне и подржи искрене реформе које за циљ имају добробит цијеле заједнице, закључио је супервизор.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.