RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Sutra vanredno, Parlament raspravlja o rebalansu budžeta

Prijedlog rebalansa budžeta, koji je brčanska Vlada usvojila na sjednici tokom minule sedmice, juče je proslijeđen Parlamentu na analizu i konačno usvajanje.

Bude li sve teklo planiranom dinamikom, zastupnici bi rebalansirani budžet trebali razmatrati na vanrednoj sjednici, koja je predviđena za sutra sa početkom u 10 sati.

Ovo bi, praktično, značilo da se i sredstvima iz rebalansiranog budžeta, čija je visina iznad 18.500.000, može raspolagati prije kraja tekuće godine.

„Realno je očekivati da, nakon diskusija iz kojih mogu iznjedriti i neke korekcije unutar ukupno rebalansiranih sredstava, ovaj prijedlog na skupštini bude podržan, tim prije jer je predhodno usaglašen i jednoglasno usvojen na sjednici brčanske Vlade“, rekao je član skupštinske Komisije za budžet ,Ljubiša Lukić.

Inače,zajedno sa rebalansiranim sredstvima, budžet Distrikta za tekuću godinu ukupno je “težak“ više od 260.000.000 maraka.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Vlada Brčko distrikta odobrila prvi rebalans budžeta za ovu godinu u iznosu 27 miliona i 855.000 KM

Suvad Alagić

Брчко: Усвојен трећи ребаланс буџета у износу од 16,4 милиона КМ

Vladimir Matijević

Supervizor Skenlan: Prednost dati opštem i javnom, a ne ličnom i stranačkom interesu

Admir Kadrić