RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Svi čelnici na «Danu pobjede»

Obilježavajući 9 maj Dan pobjede nad fašiznom i  SUBNOR-a Distrikta, zajedno sa Udruženjem Josip Broz Tito danas je organizovao  čas istorije te polaganje vijenaca na spomen kosturnicu palim borcima Brčkog u ratu 1941-45.

Ovom dogajaju u predstavnike boračkih populacijate predstavnike stranaka prisustvovali su i svi čelnici izvršne i zakonodavne vlasti distrikta.

«Ovakvi dogadjaji naročito su značajni za mlade generacije  jer o tom segmentu naše istorije, udžbenici za ovdašnje škole, ne sadrže dovoljno istoriskih činjenica», rekao je predsjednik SUBNOR-a, Ilija Pajić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.