Brčko

Svi redovni studenti iz Distrikta ostvariće pravo na stipendiju

U narednih sedam dana trebala bi biti objavljena preliminarna lista stipendista

Odjeljenje za obrazovanje brčanske Vlade zaprimilo je stotinjak zahtjeva više za stipendiranje studenata u odnosu na trenutno izdvojena budžetska sredstva. No, smatraju u Odjeljenju, biće osigurana  dodatna sredstva, kako bi svi koji ispunjavaju uslove stipendije i dobili.

Senad Osmanović

„Za ove namjene izdvojeno je 300.000. maraka, što je dovoljno za 150 stipendija.  Kako će po svemu sudeći biti još stotinjak studenata koji ispunjavaju kriterije za dodjelu deset mjesečnih stipendija po 200 maraka, vjerujem da će u rebalansu budžeta biti obezbjeđena nedostajuća sredstva za sve brčanske studente, koji  imaju pravo na stipendiju”, rekao je šef resornog Odjeljenja Senad Osmanović.

Inače, u narednih sedam dana, trebala bi biti objavljena preliminarna lista stipendista, na koju će eventualno nezadovoljni moći uložiti žalbu, a novac bi na računima studenata mogao biti početkom novembra tekuće godine.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!