RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Свјетски дан учитеља симболично обиљежен и у брчанским школама

Данас се у свијету обиљежава Свјетски дан учитеља, а овај датум биће обиљежен и у брчанским основним школама.

Учитељ Прве основне школе у Брчком Бошко Јовичић каже да ће се ове године програм ове године симболично обиљежити због пандемије вируса корона.

Додаје да је ова година била посебан изазов за све просвјетне раднике.

„Данашњи дан посебно нам је важан да се подсјети на значај просвјетних радника. Ова година је била посебно специфична, јер смо се суочили са новим начином извођења наставе, због пандмије“, рекао је Јовичић.

Учитељица Лидија Радисављевић већ седамнаест година ради у Првој основној школи.

Она је објаснила како се овај дан обиљежава у школи у нормалним околностима.

„Дан почињемо тако што се у свим разредима прочита писмо Абрахама Линколна које је написао свом дјетету, затим организују се разне радионице, учествују и ученици, а долазили су и њихови родитељи“, нагласила је Радисављевић.

Честитке поводом овог дана упутили су и представници извршне власти, градоначелник Брчко дистрикта Синиша Милић и шеф Одјељења за образовање Сенад Османовић.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.