RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Čestitka šefa Odjela za obrazovanje u povodu Međunarodnog dana učitelja

Poštovane učiteljice i učitelji,

Svjetski dan učitelja obilježava se od 1994. godine, od kad je UNESCO 5. oktobar proglasio Međunarodnim danom učitelja. Više od 100 država među kojima je i Bosna i Hercegovina prihvatilo je da se na ovaj dan slavi učiteljska profesija.

Ove godine Dan učitelja obilježavamo u uslovima koje diktiraju epidemiološke mjere zbog koronavirusa, što ovom danu daju jednu sasvim novu dimenziju.

Rad učitelja je već prepoznat kao jedan od najvažnijih za ukupan razvoj društva, zato se danas u cijelom svijetu govori o izazovima s kojima se susreću učiteljice i učitelji, a prije svega zbog problema izazvanih Covidom 19. Sasvim novi uslovi rada pomjerili su granice i učitelji su na najinovativniji način pokazali koliko su spremni odgovoriti u svakoj situaciji, a sve s ciljem da se mladima i u ovakvim okolnostima pruži što kvalitetnije obrazovanje.

Zato je Dan učitelja prilika da se mobilizira javnost, da se da podrška i pokaže razumijevanje za sve napore koje ovi plemeniti ljudi čine za dobrobit društva i zajednice.

Koristim se prilikom da vam drage kolegice i kolege čestitam 5. oktobar – Međunarodni dan učitelja, sa željom da imate puno uspjeha i na poslovnom i na privatnom planu.

Brčko, 5.10.2020.                                                                                   Šef Odjela za obrazovanje

prof.  Senad Osmanović

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Васкршња честитка ЈП “Комунално” Брчко

Radio Brčko

Ef. Gobeljić uputio čestitku svim muslimanima povodom Ramazana

Брчко: Честитка градоначелника и замјеника градоначелника поводом Васкрса

Radio Brčko