RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Tea Ružić: Mladi zgrabite svoju priliku

Vijeće mladih Brčko Distrikta BiH  Zakonom o mladima definisano je tijelo koje predstavlja krovnu organizaciju omladinskih udruženja u Distriktu i učestvuje u kreiranju politika, programa i strategija za mlade, u saradnji sa zakonodavnim tijelima. Vijeće mladih u svom sastavu trenutno broji 12 omladinskih udruženja. Trenutne aktivnosti Vijeća su priprema zaključaka sa nedavno održanog Sureta mladih „Brčko grad za nas“. Tokom susreta anketirano je preko 700 mladih u Brčko Distrktu.

Tea Ružić, predsjednica Vijeća navela je da će zaključi biti prezentirani u narednom periodunakon što se uzmu u obzir prijedlozi i sugestije ostalih omladinskih organizacija u Distriktu. Cilj je postići aktivizam mladih u ruralnim područjima, ostvariti saradnju sa udruženjima Roma, ostalim udruženjima, a u cijeli ovaj proces uključen je i OSCE.

Ružić je napomenula da je za sada u formi prijedloga pripremljeno osam zaključaka, naročit akcent je stavljen na oblast mladi i poduzetništvo i jačanje obrazovnog sistema putem usavršvanja mladih.

Vijeće mladih dobilo je poziv da u saradnji s Privrednom komorom budu organizatori okruglog stola za mlade poduzetnike koji uspješno posluju zahvaljujući pozitivnom programu samozapošljavanja.

Ružić je u poruci mladim ljudima kazala da mladi trebaju zgrabiti svoju priliku,  na način da ne čekaju da im drugi daju priliku nego da je sami sebi stvore.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.