RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Tinja se povlači u Jagodnjaku. Mještani traže dostavu vode i hrane

Kako su nam javili iz sela Jagodnjak, rijeka Tinja je i na tom području počela da se povlači u svoje korito. Ipak, još je mnogo kuća ugroženo vodom a nekoliko zaselaka i dalje je odsječeno od ostatka sela i Distrikta.

Josip Lacić iz Poljaka nam je kazao da mještanima Jagodnjaka i Bašča još nitko nije dostavio pitku vodu ni kruh, te je apelirao da ih nadležne službe što prije posjete.

jagodnjak 1

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.