RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Tinja u gornjem toku Distrikta se brzo povlači

Rijeka Tinja na potezu od Bijele do Poljaka brzo se povlači ka svome koritu. Od jutros do do 14 sati povukla se s mnogih oranica a na pojedinim mjestima i sa ceste. Još uvjek je neprohodna cesta Dubrave-Bijela, kao i Donja Skakava-Poljaci, te Donja Skakava-Prijedor. Voda je u svom sinoćnjem naletu napravila mnogo štete na cestovnoj infrastrukturi. Dio ceste od Dubrava prema Bijeloj voda je u potpunosti odnijela a bankine su oštećene posvuda gdje je voda prelazila cestu.

Ako kiša ne nastaviti padati, što je teško za očekivati, cestovni pravac od Cerika do Bukvika mogao bi do kraja dana postati prohodan. To se ne može reći i za ceste koje vode ka odsječenim selima BIjela i Gornja Skakava.

Sva silina plavnog vala rijeke Tinje premješta se u donji tok, odnosno ka ušću u rijeku Savu, koja od obilnih voda iz ostalih pritoka teško prima u svoje korito višak vode.

poplava skakava 0 poplava skakava 1 poplava skakava 2 poplava skakava 3 poplava donja skakava 1 poplava donja skakava 2 poplava dubrave 1 poplava dubrave 2

Put za Cvijanovice 1 Foto Dragan D

Put za Cvijanovice2  Foto Dragan D

Ulaz u Bijelu Foto Dragan D

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.