RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Tokom vikenda 12 požara

Tokom vikenda, na prostoru Brčko distrikta BiH, pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice zbog požara u gradskoj i prigradskoj zoni su intervenisali čak 12 puta.

Ovo je potvrdio Senad Kamenjašević, šef Profesionalne vatrogasne jedinice Brčko distrikta BiH, koji je istakao da se najviše požara desilo na otvorenom prostoru prilikom čišćenja parcela, zatim da je došlo do požara u dijelu šume, kao i nekoliko požara dimnjaka na porodičnim kućama.

Kamenjašević je apelovao na građane da po završetku grejne sezone očiste svoje dimovodne kanale, kao i da svako paljenje vrše u skladu sa Zakonom o zaštiti od požara, te u sadejstvu sa vatrogascima.

„Građani su dužni da prilikom paljenja sprovedu posebne mjere zaštite, da izvrše odoravanje parcela, da se udalje od šumskih pojasa i da to čine na jedan bezbjedan način. Također i da vatrogasce obavijeste kada i gdje će vršiti takvo spaljivanje, da im se ne bi desilo da im se požar otrgne kontroli“, pojasnio je Kamenjašević.

Kada je riječ o požarima koji su se desili u proteklih 48 sati, Kamenjašević je istakao da oni, na sreću, nisu bili većeg intenziteta zahvaljujući brzim dojavama i intervencijama vatrogasaca.

„U potpunosti smo spremni da odgovorimo na sve zahtjeve kada su u pitanju ovakve intervencije, tako da i ovaj put nije bilo ugrožavanja niti ljudskih života, niti materijalnih dobara“, dodao je Kamenjašević.

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.