RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Tretiranje komaraca iz zraka

Zajednička akcija Republike Hrvatske i BiH na prskanju komaraca, biće  provedena i u Distriktu, i to iz zraka. Kako je predvidjeno u dva naleta prskanje će startovati od 18 sati i 30 minuta.

«Preparat koji će se koristiti je «Neopitroid» i identičan je onom koji se upotrebljava  u prskanju sa zemlje u Brčkom., Identičan preparat se koristi i u zemljama Evropske unije», rekao je gradonačelnik Anto Domić.

Inače neophodno je preduzeti sve mjere zaštite, kako je to naznačeno u uputstvu koje je već objelodanilo Javno zdravstvo Distrikta kazano je na današnjoj sjednici brčanske vlade.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.