RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoDobre vijesti

Trideset uposlenika RTV HIT Brčko danas na čišćenju ulice i domaćinstava kao ispomoć Civilnoj zaštiti

Tridesetak uposlenika Radio- Televizije (RTV) HIT Brčko od jutros se stavilo na raspolaganje Civilnoj zaštiti koja radi u sklopu Pododjela za javnu bezbjednost Vlade Brčko Distrikta. Zaposleni u RTV HIT Brčko danas od mulja, blata i naplavina čiste Ulicu „Josipa Pančića“ (Srpska Varoš) iz koje je zbog neuslovnosti iseljeno oko 50-ak, uglavnom starijih mještana. Urednik Dragan Đukić je naglasio da je sinoć održan sastanak svih uposlenih u RTV HIT i da je odluka o stavljanju na raspolaganje pri pomaganju Civilnoj zaštiti Brčko Distrikta donesena jednoglasno.
Novinar Josip Petrović je kazao da mu drago da i na ovaj način, osim kao novinar, može pomoći svojim sugrađanima koji su stradali u poplavama da se što prije vrate svojim kućama i počnu normalno živjeti.
Dragan Đurić, direktor i glavni urednik, je pojasnio da će današnja aktivnost u Ulici Josipa Pančića biti završena tokom dana, a da osoblje RTV HIT Brčko i dalje ostaje na raspolaganju Civilnoj zaštiti u vezi pomoći građanima. Vlastiti program se ne emituje do daljenjeg, Vijesti u 19.00 ćemo preuzeti od Radio Brčkog, a programska redukovana šema se popunjava nekim drugim sadržajima, naglasio je Đurić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.