RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Trogodišnjoj Sari Maksimović potrebna je naša pomoć

Trogodišnjoj djevojčici Sari Maksimović iz Šamca hitno je potrebna pomoć kako bi imala zdravo i sretno djetinjstvo.

Malena Sara Maksimović jedina u BiH boluje od teške, rijetke bolesti mukopolisaharidoza tip 1 tzv. Hurler Syndrome i hitno joj je potrebna operacija presađivanja koštane srži. Njezinom tijelu nedostaje značajan enzim, čijim nedostatkom dolazi do otkazivanja svih organa i preuranjene smrti.

Prema preporuci liječnika iz Turske, Sara bi se trebala u roku od narednih mjesec i pol dana podvrgnuti operaciji transplantacije koštane srži i daljnjem liječenju, za što je potrebno prikupiti oko 150.000 eura.

Obitelj Maksimović, ali i mnogi njihovi prijatelji, apeliraju na ljude dobre volje da se odazovu i pomognu spašavanju života male Sare.

Za ovu namjenu su u Brčkom u prostorijama ugostiteljskih i uslužnih objekata raspoređene kutije za dobrovoljne priloge, a uskoro će biti aktiviran i humanitarni broj za pomoć ovoj djevojčici.

Uplate se mogu izvršiti i na bankovne račune i putem PayPala:
Žiro račun:
„Naša banka“, 5544020008431072
Devizni račun:
„Naša banka“ AD Bijeljina, filijala Brčko

SWIFT-CODE: PAVLBA22

BENEFICIARY:
IBAN: BA395542030004841056

Ime i adresa za uplatu:
PERICA MAKSIMOVIĆ
BATKUŠA 10
BA-76230 ŠAMAC BIH

CORRESPONDENT BANKS OF PAVLOVIC INTERNATIONAL BANK:
PayPal: dora.schnaubelt@gmail.com

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Podijeljeno 100 humanitarnih paketa

Sandra Živković

Brčko: “Merhamet” u prošloj godini podijelio preko 50 tona humanitarne pomoći

Suvad Alagić

„Kolo srpskih sestara“ tradicionalno u povodu Vaskrsa podjelilo humanitarne pakete

Sanita Jerković Ibrahimović