Brčko

ЦИК БиХ се још није изјаснио о отварању додатног броја гласачких мјеста

Градоначелник Брчког Синиша Милић изјавио је Срни да се Централна изборна комисија /ЦИК/ БиХ још није изјаснила о захтјеву за отварањем додатног броја гласачких мјеста за гласање на непотврђеним гласачким листићима.

Милић је појаснио да би се на тај начин омогућило грађанима Брчког, који нису својом вољом регистровани за гласање путем поште, непосредно изјашњавање на предстојећим локалним изборима.

Он је додао да једно бирачко мјесто сигурно неће бити довољно будући да се на евиденцији бирача за гласање путем поште нашло више од 5.000 бирача, а већ сада је јасно да ће многи од њих жељети да гласају у Брчком.

Милић је додао да се, упоредо са активностима Полиције и Тужилаштва, које су у току, разматрају и друге мјере које би на дан избора онемогућиле изборну крађу.

“Очекујемо изјашњење ЦИК-а о приједлогу да се гласачка мјеста окрену према бирачким одборима да би се приликом попуњавања гласачког листића спријечило фотографисање мобилним телефоном, и касније плаћање тог гласа”, рекао је Милић.

Он је нагласио да је велика одговорност на ЦИК-у БиХ да врати интегритет изборног процеса у Брчком, који је озбиљно компромитован помијерањем датума избора и покушајем изборне крађе.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button