RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Brčko: “Lavice” kući donijele srebro sa ovogodišnjih Sportskih igara mladih

Ženska ekipa KK Lavovi Brčko u basketu 3×3, predstavljajući Bosnu i Hercegovinu, osvojila je drugo mjesto na Međunarodnom finalu Sportskih igara mladih za 2020. godinu, saopćio Boško Vukadinović, predsjednik kluba. Naporno se i marljivo radilo do ostvarenja ovog uspjeha mladih Brčanki i njihovih trenera. Nakon državnih završnica održanih u Sarajevu (BiH), Splitu (Hrvatska) i na Kopaoniku (Srbija), najbolje ekipe u svim sportovima nastupile su na Međunarodnom finalu Sportskih igara mladih, u Sarajevu od 20. do 24. ovog mjeseca.

Košarkašice “Lavova” u sastavu: Milica Đokić, Amila Smajić, Tamara Šarenac, Sara Đokić i trener Aleksandar Bližnjaković, kao najbolja ekipa na Državnoj završnici u Sarajevu predstavljale su Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom finalu u Sarajevu, a pored njih nastupile su i ekipe ŽKK “Ragusa” Dubrovnik, kao najuspješnija ekipa na Državnoj završnici Sportskih igara mladih u Hrvatskoj, kao i OKK “Bagdala” iz Kruševca i KK “Nova Varoš” iz Nove Varoši, kao najuspješnije ekipe na Državnoj završnici Sportskih igara mladih u Srbiji.

Dvije odlične utakmice i dvije pobjede protiv ekipa iz Srbije (Nova Varoš 15:5 i Bagdala 15:9) i poraz protiv Dubrovnika 8:14 bilo je i više nego dvoljno za odlično drugo mjesto mladih košarkašica iz Brčkog na takmičenju koje važi za najveću sportsku amatersku manifestaciju u Evropi. Kvalifikaciona takmičenja u preko 200 gradova Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske, regionalne i državne završnice i na kraju Veliko međunarodno finalu činjenice su koje govore same za sebe.

Računajući kvalifikacione turnire, regionalnu završnicu, državnu završnicu kao i međunarodno finale u okviru Sportskih igara mladih za 2020. godinu, mlade “lavice” su doživjele samo jedan poraz što dovoljno govori o talentu i kvalitetu ovih djevojčica pred kojima je svijetla košarkaška budućnost.

Tekst: Stjepan Bogutovac

Fotografija KK “Lavovi” Brčko

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Premijer liga BiH: Pobjeda “Lavica” protiv “Igmana”

Radio Brčko

Premijer liga BiH: “Lavice” savladale “Mladi Krajišnik” 78 : 46

Radio Brčko

Težak vikend za prvi tim košarkašica KK “Lavovi” Brčko

Radio Brčko