RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Vakcinacija igrača ipak neće biti uslov UEFA takmičenja

Vakcinacija igrača ipak neće biti uslov za nastup na međunarodnim takmičenjima pod okriljem Evropske fudbalske asocijacije (UEFA).

Iako su se juče pojavile informacije da će svi fudbaleri morati biti vakcinisani ubuduće ukoliko žele igrati utakmice Lige šampiona, Lige Evrope ili Konferencijske lige iz UEFA je stiglo pojašnjenje.

Dokument je dostavljen svim nacionalnim savezima, a navodi se da nevakcinisani fudbaleri ubuduće moraju imati negativan PCR test. Istovremeno neće važiti brzi antigenski test.

Takođe objašnjeno je da testiranje obuhvata samo fudbalere koji nisu vakcinisani ili nisu preboljeli virus korona u minulih nekoliko mjeseci.

Kada je riječ o načinu ulaska igrača iz jedne zemlje u drugu, iz UEFA su obrazložili da ukoliko je potrebno testiranje na graničnim prelazima, onda i klub domaćin mora izvršiti testiranje svojih fudbalera.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

U Brčkom danas registrovana 103 nova slučaja zaraze virusom korona

Radio Brčko

Austrija ukida karantin za putnike nekoliko zemalja

Radio Brčko

Велика Британија укида ограничења везана за ковид 19

Radio Brčko