Brčko

U Brčko distriktu BiH nisu narušeni međunacionalni odnosi i istinski suživot

Predstavnici vodećih političkih partija u Brčkom, jednoglasni su u ocjeni da je Distrikt stabilna zajdnidnica u kojoj  ljudi istinski, kroz toneranciju, grade suživot. Oni koji govore drugačije, nisu u pravu, tvrdi i ovdašnji dopredsjednik Skupštine i brčanskog HDZ-a Ivo Filipović.

Ivo Filipović

„Ono sve što se čuje u medijima, pa ako hoćete i ono što se prenosi po nekih zemljama Zapadne evrope, ja to apsolutno smatram neutemeljenim jer ne osjećam nikakav problem u tom kontekstu u Brčko distriktu. Mi ovdje sasvim normalno funkcionišemo jer svi imamo jako izraženu želju za razumijevanjem drugog i drugačijeg, kroz toleranciju i istinski suživot koji se odvija u Distriktu“, naglasio je Filipović.

Srđan Blažić

Slično razmišljaju i zastupnici u Skupštini, inače potpredsjednici brčanskog SNSD-a i SDA,  Srđan Blažić i Senad Osmanović.

„Apsolutno nema ničega što bi moglo da se okarakteriše kao problem koji ugožava međunacionalne odnose i suživot u Distriktu, a da ih, iako se eventualno takve situacije pojave, mi sami nismo u stanju riješiti“, naglasio je Blažić.

Senad Osmanović smatra da su međunacionalni odnosi u Distriktu apsolutno stabilni, te iako se eventualno pojave neke incidentne situacije, brčanske nadležne institucije su ih spremne suzbiti i blagovremeno razriješitti.

Senad Osmanović

„Stoga je moja preporuka, onima na nivou entiteta i države, da Brčko distrikt ne koriste u dnevno političke svrhe, jer što se kaže – nama naše muke sasvim dovoljno, sa strane nam ne treba“, akcentirao je Osmanović.

Inače, sva tri sagovornika jedinstveni su u stavu da treba činiti maksimum na poboljšanju životnog standarda stanovnika Distrikta, kroz jačanje privrede i otvaranje novih radnih mjesta, što je temeljni cilj predstavnika brčanske vlasti.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Back to top button