RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoDobre vijesti

U Brčko stiglo još sedam šlepera pomoći iz Turske

Sedam kamiona humanitarne pomoći koju šalje općina Ejup iz Istanbula, Turska, danas su stigli u Brčko Distrikt BiH.

Tim povodom, dogradonačelnik Distrikta Esed Kadrić primio je danas u posjetu Ahmeta Tufekči, pomoćnika predsjednika Općine Ejup i Husejina Čelik, privrednika i člana ove općine.

Dogradonačelnik Kadrić, koji je iskazao zahvalnost gostima, istakao je da je ovo velika pomoć i potvrda da još uvijek ima dobrih ljudi koji su spremni dati dio svoje zarade kako bi se stvorili normalni uslovi za građane Distrikta koji su stradali u poplavama, kako bi mogli dalje funkcionisati.

„Danas smo konkretizovali nastavak njihove pomoći Brčkom, u smislu da smo iskazali potrebu za bijelom tehnikom, leminatima, parketima i namještajem, za kuće koje ćemo graditi i koje su stradale u poplavama. Dobili smo garancije da će brzo uslijediti pomoć sa njihove strane. Hvala općini Ejup i svim građanima Turske na ovoj pomoći“, istakao je dogradonačelnik Kadrić.

Prema riječima Ahmeta Tufekči, svakoj istanbulskoj općini dodjeljen je jedan grad u BiH koji je stradao u ovim nepogodama da ga pomognu, a općinama Eyup, Šišli, Esender i Zejtinburi dodjeljeno je Brčko.

„U ovoj humanitarnoj pomoći dopremljena je voda, higijena, tri šlepera namještaja i ćilima. Došli smo da lično vidimo šta vam još nedostaje kako bi to mogli dopremiti“, kazao je Tufekči.

Denis Šehanović, sekretar brčanskog Crvenog krsta istakao je da pošto se radi o određenim količinama namještaja, tepiha i bijele tehnike, ova roba vjerovatno neće ići odmah u opticaj.

„Nama će možda u budućnosti problem predstavljati magacinski prostor. Crveni krst ima na korištenju dva magacinska prostora, a predložit ću Vladi neka rješenja, odnosno da se naprave privremeni objekti isključivo za pomoć koja će biti distribuirana kasnije, a ne za hranu i artikle koje odmah šaljemo na teren“, dodao je Šehanović.

 

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.