RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

U Brčkom danas sahranjen Jovica Savić

Danas je u Brčkom sahranjen istaknuti društveni i sportski aktivista Jovica Savić.

Sahrani je predhodila komemoracija koja je upriličena u gradskom Domu kulture i kojoj su prisustvovali brojni prijatelji, zvaničnici i brčanski sportski radnici.

Gradonačelnik Siniša Milić je istakao da je naša zajednica duboko osiromašena odlaskom Jovice Savića.

“Negovim odlaskom izgubili smo svi. No, sigurno je da će Jovica nastaviti da živi u našim sjećanjima jer je dao značajan doprinos u segmentu izgradnje Brčko distrikta, kao administrativne jedinice jer je bio poslanik u prelaznom parlamentu. Takođe je dao i značajan doprinos i sportskom životu Brčkog, a sve rečeno nas obavezuje da nastavimo ondje gdje je on stao i siguran sam da će tako i biti“, rekao je gradonačelnik Siniša Milić.

Među brojnim prijateljima bio je i Slobodan Tešić, s kojim je Jovica Savić gradio fudbalsku sliku, ne samo Brčkog nego i cijele BiH.

„Jovica je i u Fudbalskom Savezu BiH, ali i Republike Srpske imao značajnu ulogu, kao član skupštine na oba nivoa, a bio je i Komesar za bezbjednost FS BiH. U svakom slučaju, Jovičinim odlaskom, naš grad je izgubio nešto po čemu je bio prepoznatljiv. Prisjećajući se onog što je činio Jovica Savić, Svetislav Lazić, koordinator OFS Brčko je naglasio da se, kao dugogodišnji predsjednik, zalagao naročito za pomoć klubovima u osnivanju.

„Izuzetnu pomoć je pružao novoformiranim klubovima, ne samo finasijsku, već i maksimalno nastojeći da se što prije obezbijede tehnički uslovi za nastupanje u zvaničnim takmičenjima“, naglasio je Lazić.

U ime prijatelja i saboraca na komemoraciji se od Jovice Savića oprostio Simika Mihajlović istaknuvši, između ostalog, da je Savić bio komandant II Bataljona Prve Posavske brigade Vojske Republike Srpske, predsjednik Udruženja vojnih starješina u Brčkom, te nosilac ratnog priznanja Medalje zasluga za narod.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

In memoriam: Preminuo Jovica Savić

Radio Brčko

Sarajevo: Komemoracija ubijenim policajcima Adisu Šehoviću i Davoru Vujinoviću

Radio Brčko

Сахрањен патријарх српски Иринеј

Radio Brčko